Balıkesir 1 Şubesi

DARBECİLERE KARŞI BÜYÜK BİR AİLE OLARAK KARŞI DURDUK

DARBECİLERE KARŞI BÜYÜK BİR AİLE OLARAK KARŞI DURDUK

      Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı  Recayi Karslı, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmaları çerçevesinde Balıkesir İli Bandırma ve Edremit ilçelerinde üyelerimiz ile bir arya geldi. 30 Mart 2017 Perşembe günü Bandırma buluşması nedeniyle Bandırma’ya gelen Genel Başkan Yardımcıları, önce Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar’ı makamında ziyaret etti.

Ardından Bandırma Öğretmenevinde üyelerimiz ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcıları burada birer konuşma yaptı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı yaptığı konuşmada şunları söyledi ; “ Bir 7 Haziran seçimini yurtdışındaki karşılığını düşünelim.İslam aleminde meydana getirdiği yankılarını düşünelim.Oradaki kardeşlerimize hemen baskılar ve tehtidler yağmaya başlamıştı.Yani değerli dostlar eğer Türkiye dişerse tüm islam alemi düşecektir. Biz burada hapşırsak oaralar hasta olur.Onun için güçlü olmamız lazım. 1 milyon üyeye ulaştık. Şimdi bunu 16 Nisanda taçlandırmamız lazım.Bir de 15 Mayıs var. Orada da sayılarımız güncellenecek. Oradada yeni bir zafere imza atmamız lazım. Üçüncü tarihimizde Ağustos ayı.Toplu sözleşme masasına oturacağız. Orada da yeni kazanımlara imza atmak için bu önemli eşikleri geçmemiz, var gücümüzle çalışmamız gerekir.”  dedi.

      31 Mart 2017 Cuma günü Balıkesir’de bir takım ziyaretler gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, önce Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Ardından İlçe Temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.Daha sonra Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Balıkesir  Şube Yönetimi ile birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Edremit’e geçen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı Edremit Şükrü Tunar kültür merkezinde üyelerimiz ve halkın katıldığı konferansa katıldı.

Konferansa Ak parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı  Recayi Karslı, Memur-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Gür, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Balıkesir  Şube Başkanı Mehmet Çabuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

  Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı Konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Sendika olarak,Memur-Sen ailesi olarak bizler zor dönemlerde insiyatif alan bir aileyiz. 28 Şubatlarda bu sayıya ulaşmış olsaydık darbeciler rahat hareket edemeyecekti. 27 Nisan e-muhtırası sonrası, parti kapatma davası sonrası duruşumuz ile bu girişimleri akamete uğrattık.15 Temmuz darbesinde duruşumuzla bu darbenin önlenmesinde büyük katkımız oldu.Şimdi bunu taçlandırmak için 16 Temmuzda evet çıkması için vargücümüzle çalışmamız gerekir.”  dedi.