Balıkesir 1 Şubesi

10.İL DİVAN TOPLANTIMIZI YAPTIK

       10.İL DİVAN TOPLANTIMIZI YAPTIK

       İl Divan Toplantılarını ayrı bir ilçede yapma geleneğini sürdüren Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesi, 10. İl Divan Toplantısını Karesi İlçe Temsilciliğinin ev sahipliğinde Yeni Öğretmenevinde, 19 Mayıs 2017 Cuma günü yaptı. Divan Toplantısına, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesine bağlı 20 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Divan, toplantıya ev sahipliği yapan Karesi İlçe Temsilcisi  Recep Kurter’in açılış ve selamlama konuşması ile başladı. Recep Kurter konuşmasında; Eğitim-Bir-Sen’in değerli yöneticilerini ağırlamaktan duyduğu onuru dile getirerek, bu toplantıların sıklıkla yapılmasının teşkilatı diri ve canlı tuttuğunu söyledi. Divan toplantısına katılımlarından dolayı katılımcılara hoş geldiniz diyerek onları selamladı. Ardından Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi Basın ve İletişimden sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Hakan Karaburçak’ın hazırlayıp sunduğu Şube faaliyetlerini anlatan slayt ve sinevizyon gösterisi katılımcılar tarafından izlendi.

Daha sonra sözü Eğitim-Bir-sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk aldı. Mehmet  Çabuk konuşmasında, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi olarak yapmış oldukları çalışmalar sayesinde geçtiğimiz 2 yıldır Eğitim-Bir-Sen’i Balıkesir’de yetkiye taşıdıklarını, bu yıl da ilçelerde yetkili sendika belirleme çalışmalarının tamamlandığını, buna göre bu yıl da Balıkesir‘de Eğitim-Bilim İş kolunda 3. Kez yetkili sendika olduklarının kesinleştiğini belirtti. Resmi olarak bu yetkiyi 22 Mayıs Pazartesi günü yapacakları İl Mutabakat toplantısı ve mutabakat imza metni ile resmileştireceklerini söyledi. Mehmet Çabuk Resmi olmayan kesin sonuçlara göre en yakın rakiplerine yaklaşık 2000 üye fark atarak bu yılı tamamlayacaklarını sözlerine ekledi. Bu başarının, başta Şube Yönetimi olmak üzere, İlçe yönetimleri, işyeri temsilcileri ve destek veren üyelere ait olduğunu, bu nedenle emeği olan tüm sendika yöneticilerine ve gönül verenlere teşekkür etti.

Mehmet Çabuk sözlerine şöyle devam etti; “Bundan sonra yapılacak iş, ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde eğitim çalışanlarımıza ve tüm memurlarımıza yeni ve önemli kazanımlar sağlayarak bu başarıyı perçinlemek ve sendikamızın gücünü göstermektir.”  dedi. Sözleşmeli öğretmenliğe ve mülakat sistemine karşı olduklarını ifade eden Mehmet Çabuk, öğretmenleri sözleşmeli, kadrolu olarak kategorize etmenin yanlış olduğunu, bunun daha önce denendiğini, ancak sakıncaları görülünce vazgeçildiğini, yine aynı yanlışta ısrar etmenin yanlış olduğunu söyledi. Mehmet Çabuk sözlerinin sonunda katılımlarından dolayı ve bu yıl da yetkili sendika olunması konusunda gayretlerinden dolayı, İlçe Temsilcilerine ve yönetimlerine teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Ardından Şube Başkanı Mehmet Çabuk,  toplantıya ev sahipliği yapan Eğitim-Bir-sen Karesi İlçe Temsilcisi Recep Kurter’e ve bu yıl ilk defa yetkiyi alan Ayvalık İlçe Temsilcisi Mustafa Kurtuluş’a başarısından dolayı birer plaket takdim etti. Şube Başkan Yardımcılarının sekreteryaları ile ilgili konuşmaları ve İlçe Temsilcilerinin görüş ve önerilerinin dile getirilmesinin ardından İl Divan Toplantısı yenilen akşam yemeği ile sona erdi.