Balıkesir 1 Şubesi

GENİŞLETİLMİŞ 11. İL DİVAN TOPLANTIMIZI YAPTIK

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi, 11. İl Divan Toplantısını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un da katılımıyla Yeni Öğretmenevinde, 9 Eylül 2017 Cumartesi günü yaptı. Divan Toplantısına, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesine bağlı 20 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Divan, toplantıya ev sahipliği yapan Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk’un gündemi de değerlendirdiği açılış ve selamlama konuşması ile başladı.

Mehmet Çabuk konuşmasında; Geçtiğimiz günlerde imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.Çabuk; “Gönül isterdi ki elbette memurlarımıza daha yüksek oranda bir zam alalım ve onların ekmeğini daha fazla büyütelim. Ancak gelinen noktada hükümetin ilk teklif ettiği oranları revize ettirme noktasında göstermiş olduğumuz gayretler sonucunda, ilk tekilfe göre (2018 yılı için 3+3; 2019 yılı için % 3+3), % 55 artışla memurlarımıza kümülatif olarak bu toplu sözleşme dönemi için kümülatif % 17.4 oranında bir zam almayı başardık. Ayrıca elde ettiğimiz 258 kazanımın da eğitim çalışmalaranlarımızı rahatlatan , onların ekonomik refahlarını artıran yönlerini de unutmamamk lazım” dedi. Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi olarak yapmış oldukları çalışmalar sayesinde bu yıl da Balıkesir‘de Eğitim-Bilim İş kolunda 3. Kez yetkili sendika olduklarını belirtti. Bu başarının, başta Şube Yönetimi olmak üzere, İlçe yönetimleri, işyeri temsilcileri ve destek veren üyelere ait olduğunu, bu nedenle emeği olan tüm sendika yöneticilerine ve gönül verenlere teşekkür etti.Sözleşmeli öğretmenliğe ve mülakat sistemine karşı olduklarını ifade eden Mehmet Çabuk, öğretmenleri sözleşmeli, kadrolu olarak kategorize etmenin yanlış olduğunu, bunun daha önce denendiğini, ancak sakıncaları görülünce vazgeçildiğini, yine aynı yanlışta ısrar etmenin yanlış olduğunu söyledi. Eğitim-Bir-Sen’i Balıkesir’de daha kurumsal hale getirecek bir adım atarak bir sendika binası satın aldıklarını, üyelerin hizmetine sunmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.Mehmet Çabuk sözlerinin sonunda katılımlarından dolayı ve bu yıl da yetkili sendika olunması konusunda gayretlerinden dolayı, İlçe Temsilcilerine ve yönetimlerine teşekkür ederek sözlerine son verdi. Ardından Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi Basın ve İletişimden sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Hakan Karaburçak’ın hazırlayıp sunduğu Şube faaliyetlerini anlatan slayt ve sinevizyon gösterisi katılımcılar tarafından izlendi.

Daha sonra sözü Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum aldı.Atilla Olçum 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yaşanan süreç ile ilgili gelişmeleri anlattı.Olçum, hükümetin ilk teklif ettiği, 2018 yılı için 3+3; 2019 yılı için % 3+3 zam oranlarında taviz vermeye hiç niyeti olmadığını ancak gösterdikleri gayret sayesinde bunu toplamda %16.5’e, kümülatif olarak ta %17,4 kadar getirdiklerini ifade etti.Ancak o aşamadan sonra mutabakatsızlık metnini imzalamak ve işi hakem kurulunun insafına bırakmak ta istemediklerini 6 ya 5 oranında hükümet lehine oluşan hakem kurulunun memurlarımıza reva göreceği zam oranına da razı olmadıklarını ifade etti.Bunun yanında 3. Dönem Toplu Sözleşme de elde ettikleri kazanımların da hakem kurulu tarafından devam ettirilip ettirilmeyeceğinin belirsizliği de mutabakat metnini imzalamalarında önemli bir neden olduğunu ifade etti. Ayrıca Eğim-Bir-Sen’in bir kuruş değil bir duruş sendikası olduğunu belirten Olçum, 15 Temmuz hain darbe sürecinde gösterdikleri duruş ve sokağa ilk çıkan sivil toplum örgütü olarak, toplu sözleşme sürecinde  bizim sokağa çıkmamızı isteyen ve bundan nemalanmak isteyenlerin ellerini ovuşturmalarına izin vermediklerini ifade etti.Türkiye’nin 7 düvele karşı mücadele verdiği bir dönemde sokakları ısıtmaya izin vermediklerini söyledi.

    Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum,İlçe Temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını cevapladı.   Ardından Şube Başkanı Mehmet Çabuk,  katılımlarından dolayı Eğitim-Bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’a günün anısına bir hediye takdim etti.

 Şube Başkan Yardımcılarının sekreteryaları ile ilgili konuşmaları ve İlçe Temsilcilerinin görüş ve önerilerinin dile getirilmesinin ardından İl Divan Toplantısı yenilen akşam yemeği ile sona erdi.