Balıkesir 1 Şubesi

MERKEZ KARESİ VE ALTIEYLÜL İŞYERİ TEMSİLCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİK

MERKEZ KARESİ VE ALTIEYLÜL İŞYERİ TEMSİLCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİK

 

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesi olarak, Merkez İlçeler olan Karesi ve Altıeylül ilçelerinde bulunan işyeri temsilcileriyle 11 Ekim Çarşamba günü Yeni Öğretmenevinde akşam yemeğinde biraraya geldik. Toplantıya  Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Altıeylül İlçe Temsilcisi Cüneyt Akçura ve Karesi İlçe Temsilcisi Recep Kurter ile Yönetim kurulu üyeleri ve bu ilçelerde bulunan işyeri temsilcileri ve Şube Kadın Komisyonu Başkanı Nazmiye Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

İstişare Toplantısında Şube Başkanı Mehmet Çabuk’ bir konuşma yaparak son günlerde meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi. Mehmet Çabuk konuşmasına ; “ Terörle mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize Allah güç ve kuvvet versin. Bu mücadelede şehit düşen güvenlik mensuplarımıza Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.” sözleri ile başladı. Ardından konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim-Bir-Sen sadece bir kuruş değil, duruş sendikasıdır. Ülkenin bize ihtiyacı olduğu zamanlarda gerektiğinde elimizi taşın altına koymayı biliriz ve bildikte. Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman çalışanların yanında olduk. Aldığımız kazanımlar ile çalışanlarımızın refahını ve ekmeğini büyütmeye çalıştık. Bunu yaparken de yıkmadık, dökmedik, ama her şeye de evet demedik.” dedi. Mehmet Çabuk konuşmasında; Geçtiğimiz günlerde imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çabuk; “Gönül isterdi ki elbette memurlarımıza daha yüksek oranda bir zam alalım ve onların ekmeğini daha fazla büyütelim. Ancak gelinen noktada hükümetin ilk teklif ettiği oranları revize ettirme noktasında göstermiş olduğumuz gayretler sonucunda, ilk teklife göre (2018 yılı için 3+3; 2019 yılı için % 3+3), % 55 artışla memurlarımıza kümülatif olarak bu toplu sözleşme dönemi için kümülatif % 17.4 oranında bir zam almayı başardık. Ayrıca elde ettiğimiz 258 kazanımın da eğitim çalışanlarımızı rahatlatan , onların ekonomik refahlarını artıran yönlerini de unutmamak lazım. Toplu sözleşmeyi hakem heyetine götürmediğimiz için bizi eleştirenlere şunu söylüyoruz; Eğer hakem heyetine gidilseydi, 2015 te eğitim çalışanlarımız için kazandığımız kazanımları kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya idik. Geçen dönem elde ettiğimiz kazanımlar sadece 2 yıllık toplu sözleşme dönemi içindi. Müktesep bir hak olarak değerlendirilmiyor. Bu yüzden bu kazanımları hakem heyetinin insafına bırakamazdık” dedi.

Mehmet Çabuk konuşmasında; “Bizi eleştiren diğer sendikalara sormak lazım sizin yetkili olduğunuz 5+4 yani 9 yıllık dönemde çalışanlarımız için hangi kazanımları aldınız.%3 ten fazla bir zam alamadınız.” dedi. Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi olarak yapmış oldukları çalışmalar sayesinde bu yıl da Balıkesir‘de Eğitim-Bilim İş kolunda 3. Kez yetkili sendika olduklarını belirtti. Bu başarıda, Eğitim-Bir-Sen’in ana omurgası olan  işyeri  temsilcilerinin de emeği ve katkısı çok büyük diyerek işyeri temsilcilerine  teşekkür ederek sözlerine son verdi. Şube Başkan Yardımcılarının sekreteryaları ile ilgili konuşmaları ve İşyeri Temsilcilerinin görüş ve önerilerinin dile getirilmesinin ardından işyeri temsilcileri toplantısı yenilen akşam yemeği ile sona erdi.